Payment with Klarna Payment with Swish
Fraktfritt över 1000:-

Läderkoppel - Grå

  • 429 kr
  • 86 kr

Produkten är tyvärr slut i lager...

Öppet köp och bytesrätt gäller ej vid REA/utförsäljning. Läs mer om våra köpevillkor här!
 Är du osäker på vilken storlek du ska välja? Kontakta oss före du genomför ditt köp!

Stilrent flätat läderkoppel med mässing detaljer.

Färg: Grå
Bredd: 1.2 / 1.6 cm
Material: Läder
Längd: 140 cm / 180 cm / 300 cm
Vi använder oss av en klassisk pistolhake på våra 1.2 cm breda koppel och en triggerhake på de lite bredare 1.6 cm kopplet.

Koppel i längden 300 cm  tillverkas endast på beställning, beräknad leveranstid 8-12 arbetsdagar.

Läder

Handtillverkade hundtillbehör i Sverige av mjukt och smidigt läder. Detta läder kännetecknas av sin särskilt sammetslena struktur och vackra patina som kommer med åren. Lädret är ca 4 mm tjockt och har vid garvningen mättats med fett som gör det mycket mjukt och smidigt ”fettläder”. Det får dessutom ökad styrka och en vattenavvisande förmåga.

Skötselråd

Torka av vid behov. Vid kraftig nedsmutsning, rengör enkelt med trasa och ljummet vatten. Återfetta med ofärgad läderfett vid behov.

Vegetabilisk garvning
Vegetabilisk garvning som det kallas är när skinnet har garvats med hjälp av naturliga ämnen istället för kemikalier. Ett vegetabiliskt garveri använder sig istället av bark, bönor eller andra organiska material vars avfall är skonsammare för miljön, arbetarna och invånarna. Det kan alltid finnas färgskillnader mellan enskilda partier då läder är ett naturmaterial samt tillverkningsprocessen innebär användning av många fetter och oljor och dessa har alltid inflytande på den slutliga färgen. 

Fri från AZO-färgämnen klassificerade som cancerframkallande PCP-fria, inget krom (VI)

Ursprung: Tyskland