Antislip koppel med silver säkerhetshake

  • 249 kr


I lager.

Birger and Company´s antislip koppel med silver säkerhetshake

Stilrent och slitstarkt koppel av 2 cm brett polypropylene band med vävda gummitrådar även kallat Antislip/supergrepp - ett perfekt koppel för dig som vill ha ett bra grepp oavsett väder! Kopplet har handtag och O-ring finns på handtaget i 300 och 500 cm, önskar du ett koppel utan handtag? Lägg en notering i kassan! Kopplena är sydda av oss i vår atelje i Värmland.


Säkerhetshaken kräver ett tvåhandsgrepp för att öppnas upp. För att öppna upp haken krävs det att man håller in låset samtidigt som du drar ner fjädern. Haken har en brottstyrka på 200 kg. 
Kopplet finns även med Twist & Lock-hake här!

Skötselråd

Gummit på kopplet slits efter en tids användning och förlorar därmed sin fulla effekt. Solljus och torka påverkar hållbarheten på gummitrådarna, låt därför inte kopplet ligga ute i solen när det inte används.
Pistolhaken är pläterad och färgen kan komma att skavas bort efter en tids användning.

Handtvätt vid behov.

Vilken längd jag ska välja på kopplet till min hund?

180 cm koppel är en "klassisk" längd. Funkar utmärkt för dig som har en hund som inte kräver lika stort utrymme på promenaderna och gärna går nära dig.

3 meter
 koppel är en perfekt längd för dig som vill ge dig hund lite mer utrymme på vardagspromenaderna för att lukta, upptäcka och se sig omkring.
Just 3 meters kopplet rekommenderas av flertalet hundtränare och skapar många gånger mer harmoniska promenader utan drag just för att hunden vill hinna utforska även på vardagspromenaderna. Tre meters koppel används även inom nosework!
3 meters kopplet är vår absolut mest populära längd, kopplets längd kan halveras genom att fästa haken i ringen som sitter på handtaget. 

5 meter
koppel skapar ett stort och bra utrymme för hunden på skogspromenaderna och är lätthanterad längd jämfört med tex. 10-15 meter. Fem meters koppel används även inom nosework! Kopplets längd kan halveras genom att fästa haken i ringen som sitter på handtaget. 


10-15 meter 
är en perfekt längd att använda i skogen för att ge hunden stort utrymme att röra sig på, dessa längder används även inom spår.

*Koppel i längderna 5-15 meter tillverkas endast på beställning. 
Supergrepp koppel, antiglid, antislip.