Payment with Klarna Payment with Swish

Läder

 Y hundsele 12 mm

  • 699 kr

Produkten är tyvärr slut i lager...

Stilren Y hundsele i läder med mässing detaljer. Y sele - En ergonomisk sele som inte begränsar frambenens rörelse utan tillåter hunden ha kvar sitt naturliga rörelsemönster.

Färg: Valfri färg (se alternativ ovanför)
Bredd: 12 mm
Material: Läder
Storlek: Skräddarsys efter din hunds mått
Selen tillverkas på beställning, beräknad leveranstid 8-12 arbetsdagar.

Läder

Handtillverkade hundtillbehör i Sverige av mjukt och smidigt läder i högsta kvalité. Detta läder kännetecknas av sin särskilt sammetslena struktur och vackra patina som kommer med åren. Lädret är ca 4 mm tjockt och har vid garvningen mättats med fett som gör det mycket mjukt och smidigt ”fettläder”. Det får dessutom ökad styrka och en vattenavvisande förmåga.

Skötselråd

Torka av vid behov. Vid kraftig nedsmutsning, rengör enkelt med trasa och ljummet vatten. Återfetta med ofärgat läderfett vid behov.

Vegetabiliska garvning
Vegetabiliska garvning som det kallas är när skinnet har garvats med hjälp av naturliga ämnen istället för kemikalier. Ett vegetabiliskt garveri använder sig istället av bark, bönor eller andra organiska material vars avfall är skonsammare för miljön, arbetarna och invånarna. Det kan alltid finnas färgskillnader mellan enskilda partier då läder är ett naturmaterial samt tillverkningsprocessen innebär användning av många fetter och oljor och dessa har alltid inflytande på den slutliga färgen. 

Fri från AZO-färgämnen klassificerade som cancerframkallande PCP-fria, inget krom (VI)

Ursprung: TysklandSkräddarsytt Läder Y hundsele 12 mm - När ett skräddarsytt sele beställs är det viktigt att du tar dig god tid att mäta hunden. Se till att din hund är placerad enligt bilden nedan. Mät tätt mot kroppen med ett mjukt måttband. Vi ber dig att ange hundens ras i beställningen för att kunna säkerställa att måtten är rimliga för att förhindra missförstånd. Har du en hund av okänd ras ber vi dig beskriva hunden.

Birger and Company - Classic Y Harness

Mät din hund:

Se till att din hund är placerad enligt bilden nedan. Mät tätt mot kroppen.

AMät omkretsen (A) där du vill att selen ska sitta (lämna tillräckligt med utrymme till frambenen) Detta måttet kommer vara ställbart *

B. Mät från manken (där huden viks när halsen möter ryggen) till där du mätte A på baksidan.

CMät från bröstbenet till manken. Detta ger dig halva nacken och det mått du ska lägga till i din beställning.

D. Mät från bröstbenet till där du mätte omkretsen av bröstkorgen under magen. 


Kontrollera måtten innan beställningen genomförs, justeringar kan ej ske efter att vi påbörjat din order.
Är du osäker på hur du skall mäta eller har några frågor? Kontakta oss!

*Vid korrigering av selet faktureras en avgift på 300 kr exklusive frakt.
Observera att ångerrätten ej gäller på produkter med som tillverkas på beställning. Läs mer om köpvillkoren här.
En viss färgskillnad kan förekomma beroende på bildskärm, fotokvalitet samt upplösning. Vi  försöker alltid på bästa sätt att exponera produkterna så korrekt som möjligt.