BioThane® halvstryp hundhalsband med kedja

  • 299 krI lager.

 BioThane® hundhalsband halvstryp med guldkedja (mässing)

- Skräddarsytt efter din hunds mått
- Lyxig mässingkedja i gyllene guldfärg
- Lätt att rengöra med vatten

Skräddarsytt hundhalsband med halvstryp funktion - med rätt mått på halsbandet glider det smidigt runt hunden huvud när det träs på, men sitter tätt runt hundens hals när det dras åt med kopplet. Tänk på att halsbandet ska inte strypa, utan bara dra åt precis tillräckligt för att hindra hunden att backa/glida ur halsbandet. Halsbandet har en polyesterarmering täckt av PVC som gör det slitstarkt, tåligt och vattenavvisande. Ett bra alternativ till läder för dig som vill ha stilrena och hållbara tillbehör som inte kräver eftervård, materialet varken töjer sig eller färgar av sig. Vid behov gör du enkelt rent BioThane® halsbandet med ljummet vatten så blir din hunds halsband som nytt! 

Vid beställningen av halvstryp halsbandet ska de önskade måttet i åtdraget läge anges tex: 36 cm. 
Halsbandet blir därmed 10 cm längre i utspänt läge (36-46 cm) inkluderat kedja och ringar. 

BioThane bredd / Kedjans längdRekommenderade storlekar
13 mm /+7 cmSmåhundar (upp till 8 kg) Ex. Chihuahua, Pudel, Bichon frisé, Kanintax, Yorkshireterrier, Italiensk vinthund, Papillon.
19 mm/+10 cmSmå/mellanstora hundar upp till 18 kg
25 mm/+10 cm (finns även i +15 cm)Mellan-stora hundar
38 mm/+10cmMellan-stora hundar

*Storleken på mässingsringar anpassas efter materialet storlek. 

Mätinstruktioner halvstryp hundhalsband med mässingkedja:
Ta god tid att mäta hunden, är du osäker på måttet ber vi dig kontakta oss innan beställningen genomförs.
Använda ett mjukt måttband och placera det så tajt runt halsen som du vill att halsbandet ska sitta, känn efter så att det inte glider av huvudet för lätt. Det måttet du anger är det måttet som halsbandet kommer att vara när det är åtdraget, kedjans längd är 10 cm och halsbandet blir därmed 10 cm större i utspänt läge. Tex. 38-48 cm. 

Bra att veta
- Har du en hund som lätt backar ur halsband rekommenderar vi att gå ner någon extra centimeter.
- Har du en hund med stor skalle, kontrollera måttet så halsbandet kan träs på och av huvudet utan att skapa obehag. 

Skötselråd av hundhalsband med mässingkedja
Ge materialet nykänsla - BioThane® sköljs enkelt av i ljummet vatten vid behov och blir som nytt! Vid kraftig nedsmutsning rekommenderar vi att använda såpa eller diskmedel. 

Mässing - ett klassiskt, slitstarkt och framför allt vackert material. Hakar, ringar, och skruvar är i solid mässing. Materialet mörknar (oxiderad) med tiden samt vid användning och får en vacker patina - en djupare guldfärg. Ta hand om mässingen, rengör i ljummet vatten och putsa med en mjuk trasa vid behov. För en skinande ny känsla rekommenderar vi Glanol mässingputs. Observera att mässingputs skall hanteras varsamt - endast ska användas på hakar, spännen och skruvar (ej biothane, tryck eller loggor).
I vissa fall när mässingen har oxiderat kan den färga av sig på pälsen och lämna efter sig en mörk ton (uppmärksammas endast på ljuspälsade hundar), detta är helt ofarligt och försvinner vid tvätt. Polera mässingen med jämna mellanrum för att minimera risken för missfärgningar på pälsen.

Observera att ångerrätten ej gäller vid skräddarsydda produkter
Skräddarsydda produkter kan påverka leveranstiden, räkna alltid med någon dag extra vid beställningen.