BioThane® Hundhalsband halvstryp

  • 349 krI lager.

 BioThane® hundhalsband halvstryp

- Skräddarsytt efter din hunds mått


- Lätt att rengöra med vatten 


- Mjukt och följsamt


Skräddarsytt hundhalsband med halvstryp funktion passar utmärkt till dig som lätt vill kunna ta på och av halsbandet på din hund. Vårt stilrena och slitstarka BioThane® hundhalsband är mjukt, följsamt och ligger bekvämt runt din hunds hals. Med sina mässingdetaljer ger halsbandet ett lyxigt och tidlöst intryck. Matcha ert halsbandet med ett av våra tillhörande koppel!

Med rätt mått på halsbandet glider det smidigt runt hunden huvud när det träs på, men sitter tätt runt hundens hals när det dras åt med kopplet.
Tänk på att halsbandet ska inte strypa hunden, utan bara dra åt precis tillräckligt för att hindra hunden att backa/glida ur halsbandet.


Halsbandet har en polyesterarmering täckt av PVC som gör det slitstarkt, tåligt och vattenavvisande. Ett bra alternativ till läder för dig som vill ha stilrena och hållbara tillbehör som inte kräver eftervård, materialet varken töjer sig eller färgar av sig. 
Vid behov gör du enkelt rent BioThane® materialet med ljummet vatten så blir din hunds halsband som nytt! 

Birger and Company's mätinstruktioner på halvstryp halsband.
När vi gör ett skräddarsytt halsband till din hund är det viktigt att du tar dig god tid att mäta vovven. Använd ett mjukt måttband och placera det så tajt runt halsen som du vill att halsbandet ska sitta, känn efter så att det inte glider av huvudet för lätt. Det måttet du anger är det måttet som halsbandet kommer att vara när det är åtdraget. Har du en hund som är jämn med hals och skalle bör du gå ner någon extra centimeter i åtdraget läge för att förhindra att halsbandet glider av. Hundar med grövre huvud bör mätas där skallen är som bredast för att halsbanden enkelt ska kunna träs över huvudet.


Vid beställningen av halsbandet ska de önskade måttet i åtdraget läge samt slappt läge anges  (ex. 37-44 cm.)

BreddRekommenderade storlekar
13 mmSmå/nätta hundar (upp till 12 kg)
15 mmMellanstora hundar
19 mmMedelstora-stora hundar
25 mmStora hundar

*Storleken på mässingsringar anpassas efter materialet storlek. Vi rekommenderar därför inte bredare än 13 mm på små/nättare hundar under 12 kg. 


Hundhalsband med namn
Sätt personlig prägel på din hunds halsband och koppel med vårt populära tryck! Guldfärgad foile i tidlöst typsnitt appliceras direkt på BioThane® material för att därefter fästas på halsband eller koppel med mässingnitar. Med noggrant framtagen teknik kan vi garantera ett hållbart tryck! Varje hantverk från Birger and Company är unikt, storlek på tryck anpassas efter produkternas bredd och längd.

Beställ ett namnhalsband till din hund
Vid beställning av produkt med namn tillkommer en extra kostnad på 90 kr/produkt. Max antalet bokstäver/siffor på ett namnhalsband är 12 stycken.

Observera att öppet köp/bytesrätt gäller ej på produkter som tillverkas på beställning, skräddarsytts särskilt åt dig eller har namntryck. Läs mer om våra köpvillkor.  1 års garanti på hållbart tryck gäller vid normalt slitage. Läs mer om våra skötselråd.