Mässing - ett klassiskt, slitstarkt och framför allt vackert material. Vi har valt att använda mässingdetaljer på alla våra produkter! Nitar, spännen, hakar, ringar, kedjor och ID brickor. Jämfört med pläterade material där färgen kan komma att skavas bort åldras mässingen vackert och kan återfå sin glans. Mässing mörknar (oxiderad) med tiden samt vid användning och får en vacker patina - en djupare guldfärg.

Ta hand om mässingen, rengör i ljummet vatten och putsa med en mjuk trasa vid behov. För en skinande ny känsla rekommenderar vi Glanol mässingputs. Observera att mässingputs skall hanteras varsamt, - endast ska användas på hakar, spännen och nitar (ej vidröra biothane, tryck eller loggor) 

I vissa fall när mässingen har oxiderat kan den färga av sig på pälsen och lämna efter sig en mörk färg, detta är helt ofarligt och försvinner vid tvätt. Använda metallpolish/mässingputs på spännen/hakar/kedjor och polera noggrant med torr trasa. 

Läder

Detta läder kännetecknas av sin särskilt sammetslena struktur och vackra patina som kommer med åren. Lädret är ca 4 mm tjockt och har vid garvningen mättats med fett som gör det mycket mjukt och smidigt ”fettläder”. Det får dessutom ökad styrka och en vattenavvisande förmåga.

Torka av vid behov. Vid kraftig nedsmutsning, rengör enkelt med trasa och ljummet vatten. Återfetta med ofärgat läderfett vid behov.

Vegetabiliska garvning
Vegetabiliska garvning som det kallas är när skinnet har garvats med hjälp av naturliga ämnen istället för kemikalier. Ett vegetabiliskt garveri använder sig istället av bark, bönor eller andra organiska material vars avfall är skonsammare för miljön, arbetarna och invånarna. Det kan alltid finnas färgskillnader mellan enskilda partier då läder är ett naturmaterial samt tillverkningsprocessen innebär användning av många fetter och oljor och dessa har alltid inflytande på den slutliga färgen. 

Fri från AZO-färgämnen klassificerade som cancerframkallande PCP-fria, inget krom (VI)

Ursprung: Tyskland
BioThane®: Ge materialet nykänsla - BioThane® sköljs enkelt av i ljummet vatten vid behov och blir som nytt!

Tryck: Våra produkter erbjuds med personlig text med guldfärgad folie. Trycket tål normalt slitage och användning men skall hanteras varsamt vid tex tvätt. Använd enbart vatten på trycket och dra/gnugga ej mot trycket.


Loggor: Våra loggor/brickor är pläterade i ljus guldfärg och skall endast putsas upp med torr trasa.